Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUN 22 - RECEPTI

Energijske ploščice iz samo treh sestavin

Če sami izdelate energijske ploščice, veste, kaj je v njih, so bistveno bolj zdrave, brez dodatnega sladkorja in še idealen prigrizek ob gledanju televizije.

Problem kupljenih energijskih ploščic je, da nikdar ne veste, kaj vse je zmešano v njih. Že res, da obljubljajo same fine stvari, a se stvar običajno zaplete, ko začnete sestavine seštevati, pa nikakor ne sestavite 100 %. Vedno se pojavi vprašanje, kaj se še skriva v preostanku?

Naslednje vprašanje je, zakaj sploh jesti energijske ploščice? Če se boste lotili izdelave teh, ki vam jih tokrat predstavljamo, boste z njimi uravnavali prebavo, sladkor, pritisk, celo hujšate lahko z njimi ... Vse je odvisno od uporabljenih sestavin.

Za preproste energijske ploščice potrebujete:

  • suho sadje (priporočamo rozine, lahko pa tudi suhe marelice, fige, slive)
  • dve vrsti oreščkov(priporočamo mandlje, lešnike, orehe, indijske oreščke)
Namesto rozin lahko uporabite katerokoli drugo suho sadje, pri oreščkih pa tudi lahko kombinirate še z ostalimi. Pomembno je, da uporabite vsaj dve vrsti.

Priprava:

V mešalnik dajte oreščke (naj bo enaka količina obeh) in jih približno 30 sekund sekljajte. Nato dodajte rozine. Količina naj bo takšna, da boste dobili plastelinu podobno gosto snov. Nato to maso prelijte na papir za peko in oblikujte ploščice, kocke, lahko tudi kroglice. Tako pripravljene energijske like dajte v hladilnik vsaj za eno uro.

Mandlji v ploščicah spadajo med super živila, ki pomagajo pri hujšanju, saj zelo učinkovito zmanjšujejo apetit, poleg tega pa so zelo pomemben gradnik pri gradnji mišic in obnovi drugih celic v telesu. Lešniki imajo veliko zdravih maščob in esencialnih hranil in prav tako pozitivno vplivajo na naše zdravje. Tudi lešnike bi skoraj lahko uvrstili med super živila. Nekateri dodajo še žlico (ali več) cimeta. Če želite bolj kompaktne ploščice, naribajte ali nadrobite nekaj čokolade (če imate namen uporabiti čokolado z visokim deležem kakava, ste lahko bolj radodarni pri odmeri količine). K domačim energijskim ploščicam lahko dodate tudi nekaj naribanega kokosa. Dobrodošel je tudi kakav. Najpomembnejšo vlogo pa imajo seveda rozine, ki vežejo celotno strukturo, poleg tega pa povečujejo občutek sitosti. Rozine namreč zelo učinkovito zmanjšujejo apetit in so pogosto na jedilniku vseh, ki skrbijo, da dnevni vnos kalorij ne bi presegel predpisanih okvirjev.

Ob tem velja dodati, da je rok trajanja tako pripravljenih energijskih ploščic lahko tudi več mesecev.

Ploščice so narejene po LCHF in brez glutena.



Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin


Energijske ploščice iz samo treh sestavin
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani