Interaktivni dodatki:






Datum: 15. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Včasih smo imeli tavžentrože, danes ingverjeve napitke

Uporabite sadje, ki ga je trenutno največ, in ga kombinirajte z ingverjem - dobili boste napitek, ki ureja prebavo in odpravlja napihnjenost, težave z vetrovi, zaradi antioksidantov pa zdravi tudi raka

Stari ljudski zdravilci so verjeli, da lahko tavžentroža ozdravi vse bolezni, v resnici pa je to rastlina, ki odpravlja slabokrvnost in ureja težave s prekrvavitvijo. Ker telo dela bolje, je nastalo prepričanje, da tavžentroža zdravi vse bolezni.

V zadnjem času pa svet odkriva novo zelišče, ki prav tako zdravi nebroj bolezni, zaradi veliko antioksidantov pa smo še posebej postali pozorni nanjo. Ingver namreč ne ureja samo prebave in peristaltiko, pač pa upočasnjuje staranje, je dober afrodiziak in spodbuja delovanje jeter in ledvic. Telesu pomaga pri znojenju in čiščenju, mornarji pa so ga pogosto uživali, ker zdravi morsko bolezen. Prvi zapisi uporabe ingverja v zdravstvene namene so stari 3000 let.

Če mislite, da lahko ingver kombinirate s čimerkoli, se motite. Preberite si prispevek Kombinacije, ki jih nikdar ne bi smeli mešati, pa vam bo jasno, da še tako hranljive sestavine hitro izgubijo svojo moč.

Za napitek s tisočerimi zdravilnimi učinki potrebujete:

  • 1 jabolko
  • sok ene limone
  • 100 gramov grozdja (temno grozdje ima več antioksidantov in ga zato bolj priporočamo)
  • 40 gramov ingverja
  • 1 žlica hladno stisnjenega olivnega olja
Priprava:

Vse sestavine dobro sperite. Če niste prepričani, da je jabolko ekološko pridelano, jo raje olupite, ali pa za 10 minut potopite v jabolčni kis. Ingver naribajte in zmešajte z ostalimi sestavinami. Učinek napitka je večji, če ga pijete na tešče, ali pred spanjem. Pomembno je, da greste takoj spat in tisti večer ničesar več ne jeste.

Opozoriti pa vas moramo, da ta napitek ni primeren za bolnike z razjedami ali drugimi želodčnimi težavami.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ledvice
 
jetra
 
prebava
 
rak
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani