Interaktivni dodatki:






Datum: 14. AVG 22 - ZANIMIVOSTI

6 vsakdanjih stvari, ki vas lahko osrečijo

Z nekaterimi stvarmi se srečujemo vsak dan, pa večina ne ve čemu služijo ...

1. Zanka za obešanje na hrbtni strani srajce
Zanka za obešanje na hrbtni strani srajce ima dve nalogi. Srajco lahko zanjo obesite na obešalnik in je to pozicija, ko se bo najmanj zmečkala. Druga uporabna vrednost pa je, da za to zanko lahko zataknete kravato. Prvotno je bila zanka namenjena prav temu.

2. Odebelitev kabla
Ta majhna odebelitev na koncu kabla blaži visoke frekvence v elektronskih vezjih in druge elektromagnetne motnje. V EU je obvezna uporaba teh feritnih navitij od leta 2004.

3.Dvobarvne razlike
Ste se kdaj vprašali, zakaj so radirke dvobarvne, običajno modre in rdeče? Rdeč del radirke je namenjen radiranju črnila, ki se hitro osuši. Rdeča radirka namreč za sabo pušča, ker paca po papirju, modra pa je običajno trša, bolj temeljita, a je ljudje vseeno manj uporabljamo. Proizvajalci sodobnih radirk so ugotovili, da uporabniki ne razumejo dvobarvnih radirk, zato izdelujejo samo še mehkejše radirke.

4.Luknja v žlici za testenine
Luknja na sredini žice za testenine je samo iz enega razloga, ki ga tudi le redki poznajo. Za eno porcijo namreč zadošča toliko špagetov, kot jih spravite skozi luknjo v žlici.

5. Majhen žep na hlačah
Majhni žepki so se najprej pojavili pri hlačah iz jeansa in sicer leta 1873. Sprva so bili namenjeni žepnim uram, potem drobižu, danes pa je to med mladimi priljubljeno "skrivališče" za kondome. Ob tem velja dodati še to, da so žepi na hlačah iz jeansa ojačani s kovicami zato, ker so nekoč delavci po žepih nosili orodje in so se tam hlače najprej strgale.

6. Zakaj poleg oblačil včasih dobite še krpo iz istega blaga
Gre za povsem praktičen primer. Krpa blaga je k oblekam priložena, da jo lahko operete in vidite, kakšen prašek ali belilo je najbolje uporabiti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani