Več limoninega soka
Ta nasvet velja za vse citruse. Če daste limono za 20 sekund v mikrovalovno pečico, boste iz nje lažje stisnili sok, pa še več ga bo. Približno 20 %. Učinek je še večji, če to naredite z oranžami, ki so že nekaj dni stale v skledi za sadje.
Ohlajeno vino
Če želite ohladiti vino, ali kakšno drugo alkoholno pijačo, tega nikar ne počnite z ledom, ker bo pijača zaradi tega bolj vodena in brez okusa. Zato dajte v zamrzovalnik grozdje, namesto kock pa uporabite grozdne kroglice. S tem vino ne bo izgubilo prav nič okusa.
Karamelizirana čebula
Pražena čebula je pogosta sestavina slovenske kuhinje. Poleg tega pa je še zdrava in prijetnega okusa. Če želite še bolj poudariti okus čebule, med praženjem dodajte ščepec pecilnega praška.
Lupljenje krompirja
Ko je krompir kuhan, ga še vročega dajte v ledeno mrzlo vodo (v hladno vodo dajte čim več ledenih kock). Sredica krompirja se bo skrčila, lupina pa bo dobesedno sama odstopila. Bi vas pa na tem mestu spomnili na prispevek o hranljivih učinkih lupin (Ne zavrzite lupin. Nobenih!).