Čebulna juha z zeljem je nadvse zdrav in hranilen obrok. Nekoč so s tem zdravili prav vse jesensko-zimske nadloge, danes pa to juho poznamo bolj kot juho za hujšanje. Hujšanje je namreč stranski učinek rednega pitja te juhe. Prav lahko se vam zgodi, da si boste okrepili imunski sistem, hkrati pa shujšali za kak kilogram, ali dva.
Sestavine za pripravo juhe:
- 6 glav čebule
- šopek zelene
- 1 majhna glava zelja
- 2 paradižnika
- 2 sveži papriki
Vse sestavine narežite na kocke in jih prelijte s hladno vodo. Kuhajte na majhnem oglju. Ko voda zavre, kuhajte še 15 do 20 minut oziroma dokler zelenjave na postane mehka. Nato odstavite in začinite s soljo in poprom (ne pozabite, da je poper odličen vir vitamina C - veliko boljši od limone in ostalih citrusov).
To juho lahko jeste za kosilo, pa tudi večerjo. Pri tej dieti ne vztrajajte več kot 10 dni, potem pa za kak teden prekinite s pitjem juhe. Tisti, ki želijo s to juho hujšati, jo pijte za zajtrk, kosilo in večerjo, če pa si želite z njo okrepiti imunski sistem in ob tem še malo shujšati, pa si jo privoščite namesto večerje.
Že po nekaj dneh boste videli, zakaj tej juhi mnogi pravijo čarobna juha (v času pitja juhe ne boste zboleli).