Sestavine:
- 150 gramov riža
- 100 gramov graha (lahko svež, zmrznjen ali iz pločevinke)
- lonček kisle smetane
- parmezan
- dve žlici masla
- pest petršilja
- sol in poper
Priprava:
Riž skuhamo v večji količini osoljene vode. Odcedimo ga in stresemo nazaj v posodo v kateri smo ga kuhali. Če bomo uporabili svež ali zamrznjen grah, ga prav tako skuhamo do mehkega, ter dodamo k rižu. Dodamo še maslo in nasekljan petršilj. Popramo in rahlo solimo, ker je riž že slan. Premešamo in damo v pekač. Po vrhu namažemo kislo smetani in izdatno posujemo s parmezanom. Naredimo odejo iz smetane in parmezana. Pečemo na 200 stopinj 20 minut.
Nasvet: grah lahko nadomestite z pečenimi šampijoni ali piščančjim mesom, ki ga prej popražite in nato primešate k rižu. Jed ne vsebuje glutena.