Sestavine
- piščančja bedra
- jajce
- moka (če ne uživate glutena uporabite tapioko)
- olje za cvrtje
- sol in poper
- kislo smetano
- rezine gauda sira
- rezine šunke
- parmezan
Priprava
Iz piščančjega bedra izluščite kost in odstranite kožo. Potolcite, da dobite zrezek. Solite, poprajte in po obeh straneh pomokajte. Pomočite v stepeno jajce in ocvrite.
Pekač naoljite z nekaj žlicami maščobe, v kateri ste cvrli meso. Meso položite v pekač in ga obložite z rezino šunke, sira in žlico kisle smetane. Posujte s parmezanom in zapečite v pečici na 200 stopinjah okoli 20 minut.
Nasvet: za cvrtje uporabite moko iz tapioke. Sicer nima veliko hranilnih vrednosti, a odlično nadomesti moko pri pripravi ocvrtih jedi in nima glutena. Če boste jed pripravili na kokosovem olju bo ustrezala LCHF prehrani.