Sestavine:
- piščančja prsa
- eno srednjeveliko čebulo
- pet zelenih špargljev
- eno majhno bučko
- par cvetov cvetače
- štiri šampione
- šalico svežega graha
- eno svežo rdečo papriko
- tri stroke česna
- pest petršilja
- par vejic svežega kopra
- pol žličke korkume
- kajenski poper, sol
- 200 gramov kokosovega mleka
- olivno olje
Priprava:
Piščančja prsa narežite na koščke in ga nekaj minut pražite na olivnem olju. Dodajte na kocke narezano čebulo, rdečo papriko, na kolobarčke narezane šparglje in na lističe narezane šampinjone. Pražite deset minut, da se zelenjava lepo popeče. Zalijte z vodo, dodajte še grah, par cvetov cvetače in na kolobarje narezano bučko. Posolite, začinite s korkumo, kajenskim poprom in strtim česnom. Po potrebi dolijte še vode, toliko, da bo prekrila sestavine. Kuhajte pol ure. Dodajte grobo nasekljan petršilj in koper in prilijte kokosovo mleko, ter še enkrat dobro prevrite.
Postrezite z beljakovinskim kruhom in obrok bo ustrezal LCHF in tudi glutenu se boste izognili.