Interaktivni dodatki:






Datum: 18. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Če veste kako, vas lahko učinkovitost limonine lupine preseneti

Ali ste vedeli, da lahko zdravilne učinke limonade povečate za 8-krat, če poznate droben trik ...

Limonada je osvežujoč in zdrav napitek, ki izredno učinkovito zmanjšuje apetit, zato jo je dobro piti takrat, ko hujšamo. Seveda brez sladkorja. Najbolj presenetljivo pa je, da se v limonini lupini skriva veliko več zdravih snovi, kot v soku. Prav zaradi tega bi morali limonino lupino najprej naribati (ena limona naj bo za približno eno žličko limonine lupine), potem k temu dodajte še sok in vodo.

Taka limona bo ne samo zelo učinkovito odžejala in pomagala pri hujšanju, pač pa vam bo pomagala pri celi vrsti bolezni.

1. Zmanjšuje holesterol in pritisk
Limonina lupina izredno močno znižuje nivo slabega holesterola, zaradi veliko vitamina C krepi ožilje, zmanjšuje nastanek srčno-žilnih bolezni, poleg tega pa limonina lupina tudi stabilizira pritisk.

2. Uničuje rakave celice
V zdravi limonadi z naribano limonino lupino je veliko limonena in salvesrola Q40, ki dokazano preprečuje širjenje rakavih celic. Vsakodnevni redni pitje limonade preprečuje raka kože, debelega črevesja, raka dojke ...

3. Krepi imunski sistem in spodbuja metabolizem
Vemo, da limona pomaga pri gripi, prehladih, vendar pa pomaga odpravljati tudi prebavne motnje. Vlaknine v limonah veljajo za ene najbolj zdravih.

4. Ščiti pred boleznimi ustne votline
Limonado z lupino bi morali vsak dan piti tudi vsi tisti, ki imajo težave v ustni votlini. Limonina lupina namreč krepi dlesni, zobno sklenino in pomaga celo pri preprečevanju herpesa.

5. Uničuje proste radikale
Prosti radikali povzročajo napredovanje rakavih bolezni, vitamin C pa v telesu deluje antioksidacijsko, kar pomeni, da zmanjšuje njihovo število. Učinek je še boljši, če limonado popijete po treningu, ali kakšni drugi fizični obremenitvi. Takrat bodo učinki limone najboljši.

Največji problem pri limonah je, kako dobiti zares kvalitetne, neoporečne in bio limone. Najboljše so seveda tiste, ki jih vzgojite sami doma, drugače pa si lahko pomagate tudi tako, da limone za 10 minut potopite v kopel domačega jabolčnega kisa.

In še opozorilo: limone vsebujejo veliko oksalatov, ki povečujejo nastanek želodčnih in žolčnih kamnov. Če imate s tem težave, se o pitju limonade posvetujte s svojim zdravnikom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani