Bere se kot najbolj ogabna filmska zgodba, ki pa je na žalost resnična. V glavnih vlogah je pripravljeno pekovsko pecivo, ki jih v kioskih s hitro hrano dajo za minuto, ali dve v mikrovalovno pečico, ven pa pride slasten rogljiček. Slasten je samo na videz, za tiste, ki pa veste (ali pa boste pravkar izvedeli), pa v teh živilih ni veliko koristnih sestavin.
Dejstvo je, da mnogi proizvajalci v testo dodajajo L-cistein, ki naredi testo bolj prožno, elastično, zaradi tega so proizvodi lepši in enostavnejši za industrijsko proizvodnjo. Sicer je mogoče L-cistein proizvesti v laboratorijih, vendar pa ga je veliko ceneje in enostavneje dobiti iz človeških las. Ne preseneča, da je največja proizvajalka L-cisteina Kitajska ...
L-cistein je poznan tudi pod imenom E920 (bodite pozorni in presenečeni boste, da ga uporabljajo pri praktično vseh industrijskih izdelkih, ki vsebujejo kvas). Ko se je izvedelo za kakšno snov v resnici gre, so se najprej vznemirili v arabskem svetu, ki jim vera prepoveduje jesti katerekoli dele ljudi, še posebej lase. V muslimanskih deželah je E920 strogo prepovedan. Prav tako tudi pekovsko pecivo.
Pri nas se zdi, da smo ravno sredi prehranskega razcveta peciva z listnatim testom in, da nikogar ne moti, če so v štručkah zmleti lasje Kitajcev.