Nekatera živila so težje prebavljiva, zato pri njih ni nevarnosti, da bi se zredili. Še več! Več jih jeste, bolj hujšate, poleg tega pa lahko s hrano prihranite tudi nekaj energije. Ne pozabit, da je zdravo hujšanje le, če jeste do največ 2.093 J (500 kalorij) manj od priporočene dnevne količine.
Izračun dnevnega vnosa energije (kalorij)
Prav zaradi tega zdravniki odsvetujejo, da cel dan jedli samo živila z negativno energijsko vrednostjo, ker s tem stradate telo, kar lahko v skrajni fazi povzroči hude poškodbe prebavnega trakta. Zdravo je jesti le 10 do 15 % take hrane, sicer pa si več o tem lahko preberete v prispevku Hrana z negativno energijsko vrednostjo.
Ne pozabit, da tretjino vse energije porabijo možgani, poleg tega pa tudi drugi organi potrebujejo energijo za svoje delovanje. Celo takrat, ko nič ne delate, trošite, zato morate telesu dati vsaj toliko energije, kot je potrebuje za optimalno delovanje.
Zelenjava z negativno energijsko vrednostjo
Alge, artičoke, beluši, brokoli, brstični ohrovt, bučke, cvetača, čebula, endivja sloata, fižol, gobe, grah v stročju, jajčevci, japonska redkev, koleraba, korenje, kreša, paradižnik, pesa, por, radič, redkvice, regrat, repa, stročji fižol, špinača, zelena solata, zelena.
Sadje z negativno energijsko vrednostjo
Ananas, banane, borovnice, breskve, brusnice, češnje, fige, granatna jabolka, grenivke, grozdje, hruške, jabolka, jagode, kaki, kivi, klementine, liči, maline, kosmulje, mango, mandarine, nektarine, robidnice, slive.