Sestavine lahko kombinirate po želji. Priporočamo sir, maslo, smetano in nekaj sveže zelenjave. Skrivnost namreč ni v sestavinah, pač pa v krompirju, ki ga morate narezati na kolobarje, vendar na poseben način.
Krompir dobro operite in ga ni treba lupiti. Ko ga režete na kolobarje, pazite, da na ne prerežete po celi višini. V spodnjem delu naj se kolobarji držijo skupaj, ker to daje jedi kompaktnejšo obliko, krompir se bo hitreje spekel in še sokovi sestavin se bodo prijetno pomešali med sabo.
Še en nasvet. Če boste krompir rezali na preveč tanke kolobarje, boste imeli veliko dela s polnjenjem.
Na lističe narežite tudi sir in maslo (za lažje rezanje naj bo primerno ohlajeno). Med krompirjeve kolobarje dajte izmenoma sir in maslo.
Na koncu vse skupaj začinite in pokapajte z olivnim oljem in dajte v pečico. Pecite 45 minut pri 220 stopinjah Celzija.
Za boljši okus na koncu pečen krompir polijte s smetano in ga potresite z naribanim parmezanom. Pecite še 10 to 15 minut oziroma tako dolgo, da bo krompir pečen (odvisno je od velikosti krompirja).
Dekorirate lahko s kislo smetano in zelenjavo, tako pečen krompir paše k sveži zeleni solati, pa tudi k pečenemu mesu, po okusu pa je zagotovo zmagovalec med krompirji. Preverite.
Celoten potek priprave si lahko ogledate na spodnjih slikah.