Sestavine:
- 2 skodelici vina (priporočamo katerokoli belo vino)
- 2 banani
- 1/2 skodelice sladkorja
- sok pol limone
- 2 lističa želatine
Priprava:
V posodo dajte želatino, sladkor in pol skodelice vina. Vse skupaj dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.
V drugo posodo dajte preostanek vina in ga segrevajte do vrelišča. Tik preden začne vino vreti dodajte pripravljeno želatino in nato še 1 do 2 minuti mešajte na zmernem ognju. Nato posodo odstranite z ognja in pustite, da se zmes nekoliko ohladi.
Med tem na tanke kolobarje narežite banane in jih razporedite po silikonskih modelčkih za pecivo. Dodajte nekaj kapljic limone in premešajte, da se banane navzamejo limoninega soka. čez to previjte sladko vinsko želatino.
Modelčke postavite za 2 uri v hladilnik.
Ko boste poskusili to sladico, zagotovo ne boste ostali ravnodušni.
Pa dober tek!