Interaktivni dodatki:






Datum: 14. OKT 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Nasvet proti raku: pečen paradižnik s česnom

Svež češnjev pečen paradižnik ima več hranljivih snovi, kot surov - zdravi celo raka

Vsi vemo, da ima paradižnik veliko likopenov, antioksidantov, ki zdravijo raka, vendar statistike kažejo, da še vedno pojemo več surovega paradižnika, kot kuhanega. Saj ne, da surov paradižnik ne bi bil zdrav, vendar pa je struktura hranljivih v obliki, ki je v našem telesu težje razgradljiva. Če primerjamo kuhan in surov paradižnik, je kuhan 10-krat bogatejši. To je pa tudi glavni razlog, zakaj je dobro jesti pečen paradižnik.

Sestavine:

  • češnjevi paradižniki
  • olivno olje
  • sveža bazilika
  • rožmarin
  • sladkor
  • sol
Priprava:

Češnjeve paradižnike narežite na polovice, prelijte jih z olivnim oljem, drobno sesekljanim česnom in sesekljano baziliko. Dodajte še rožmarin, malo sladkorja in malo soli. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa paradižnike postavite na pekač. Pecite 3 ure pri 120 stopinjah Celzija, nato pa pustite, da se pečen paradižnik ohladi.

Zato pripravljen paradižnik lahko za nekaj dni shranite v hladilnik ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani