| 
NASVET DNEVA: Po slanem obroku smo za 30 % prej lačni, kot če bi jedli neslano hrano.

Interaktivni dodatki:


Če česen narežete samo na pol, ga namakajte v jabolčnem kisu vaj 2 do 3 tedne.
Če česen narežete samo na pol, ga namakajte v jabolčnem kisu vaj 2 do 3 tedne.



Datum: 26. AVG 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Naj bo vaše najmočnejše jesensko orožje surov česen

Kako piti surov česen in zakaj? Že danes razmišljajte o svojem imunskem sistemu, ko bo poletja konec.

Česen ima izjemne antibakterijske, protivnetne in druge koristne lastnosti. Je namreč eno najučinkovitejših naravnih zdravil naših krajev. Učinkovit je prav zato, ker nosi domačo energijo, hkrati pa je poceni in vsem dosegljiv. Na žalost pa ima eno slabo lastnost zaradi katere ga neupravičeno postavljamo na stranski tir. No, vsaj nekateri ne marajo česna.

Da pa bi česen naredili znosnejši in ne bi imeli težav z zadahom, si lahko pomagate s tem starodavnim receptom.

Sestavine:

  • 1 skodelica domačega jabolčnega kisa
  • 1/2 žličke himalajske soli
  • 20 gramov česna
Priprava:

Najprej očistite česen in ga narežite na čim tanjše lističe. Pustite ga stati 3 do 5 minut, da začne oksidirati.

Med tem zmešajte kis in sol, da se sol povsem raztopi. Dodajte česen, premešajte in dobro zaprite. Vse skupaj postavite v hladilnik, kjer naj se marinira vsaj 10 dni.

Pijte 1 žlico tega soka razredčeno s 3 žlicami vode.

Kot boste lahko sami okusili, ima ta kombinacija še vedno močen in oster okus, a vpliv na imunski sistem je izjemen. Če boste v prehodnem času, ko se začno hladnejši dnevi, zjutraj redno uživali ta sok, se boste skoraj zagotovo ognili gripi in prehladu.

In še nekaj: danes se skoraj 30 odstotkov bolezni in okužb dihal zgodi v nezimskem času. Niso krivi samo mutirani virusi gripe, pač pa tudi naši oslabljeni imunski sistemi in nevzdrževane klimatske naprave. Pri klimah za nastanek bolezni ni kriva samo previsoka temperaturna razlika in neposredna izpostavljenost, pač pa bakterijsko onesnaženi filtri zraka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani