Sestavine:
- ena velika ali dve manjši bučki
- pest nasekljane čebule
- pest nasekljane paprike
- pest naribanega korenčka
- strok česna
- dva zrela paradižnika
- olivno olje
- vejica kopra in peteršilja
- klobaso za kuhanje
- sol in poper
Priprava:
Na olivnem olju popražimo čebulo, papriko in korenček. Dodamo na četrtine narezan paradižnik, strt česen in naribane bučke. Premešamo in narahlo popražimo. Zalijemo z vročo vodo, da so bučke prekrite s tekočino, dodamo sol, poper, nasekljan koper in peteršilj.
Dušimo 15 minut, da se bučke zmehčajo. Dodamo žlico kisle smetane.
Klobaso skuhamo, narežemo na kolobarje in jo dodamo v bučkino enolončnico. Dodamo tudi popečene rezine bučk in potresemo z kolobarčki mlade čebule.
Nasvet:
Ker LCHF enolončnicam ne dodajamo moke ali kakšnih drugih zgoščevalcev, lahko primerno gostoto dobimo s par obrati paličnega mešalnika.
Za povečan vnos maščob, dodamo par kapljic olivnega olja, ali košček masla, preden jed postrežemo.