Kivi se že dolgo uporablja za uravnavanje slabega holesterola in krvnega tlaka. Kivi ima 2-krat več vitamina C, kot pomaranče. Vsebuje veliko folne kisline, ki pomaga pri ustvarjanju rdečih in belih krvnih celic, ščiti pred okužbami vseh vrst in je prava zakladnica mineralov A in B, vsebuje pa tudi ogromno niacina, beljakovin, kalcija in železa.
Kivi je priporočeno hraniti v hladilniku, zorenje pa lahko še dodatno pospešite s kombinaciji jabolk, hruške in banane. Ta kombinacija je ena najbolj zdravih, kar jih poznamo.
Raziskave celo kažejo, da je kivi najbolj med vsemi tropskimi sadež. Vsebuje veliko antioksidantov in ima več zdravilnih elementov, kot limona!
Več študij je potrdilo, da en kivi na dan več dobrih učinkov, kotasširin.
Kivi na dan laša stres, uravnava pritisk, lajša težave z zaprtjem in pomanjkanjem vlaknin.
Nutricisti pa priporočajo, da je najboljša večerja (vsaj 2 uri pred spanjem) mešanica enega olupljenega kivija in skodelica jogurta. To bo skoraj zagotovo očistilo in uredilo vašo prebavo ...