Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JUN 22 - DOBRO JE VEDETI

3 nasveti, kako vodi izboljšati okus

Kupljene vode z okusom so daleč od tega, da bi bile zdrave, zato si svojo vodo z okusom naredite kar sami doma. Naj bo to čez poletje vaša glavna pijača!

Hujšanje z vodo je težko prav zaradi pomanjkanja okusa. A pri tem bodite pazljivi, da vodi ne dodate kalorij. Samo okus šteje.

Cimet
Vodi dodajte nekaj palčk cimeta in jo počasi kuhajte približno 10 minut. Pazite, da voda ne zavre. Dobljeno tekočino ohladite in jo uporabite kot sirup. Po želji jo lahko razredčite z nekaj kockami sladkorja. Napitek je čudovit, dišeč in še holesterol zmanjšuje.


Sadne lupine
Ste kdaj pomislili, da bi iz lupin jabolk lahko naredili prav dober in okusen napitek? Tudi lupine kivija, oranž, limon, še posebej breskev so lahko izredno bogat vir okusov. Namesto, da te lupine odvržete, jih uporabite. Taki sadni napitki imajo malo energije, nekaj sladkorja pa se vseeno najde.

Zelišča
Natrgajte nekaj listov bazilike, ali mete in jih namočite v vodo. Če dodate nekaj kapljic alkohola, bo okus še močnejši, a ne pretiravajte. Zgolj par kapljic, da namočite zelišča. Vse skupaj postavite v hladen prostor in počakajte vsaj eno noč. Ko listi potonejo, je pijača pripravljena.


Za konec pa še nasvet: kocke ledu bodo imele boljši okus, če vanje daste nekaj zrnc kave, ali pa pečk granatnega jabolka.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
voda
 
pijača
 
sadje
 
cimet
 
kava
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani