Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JUL 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Čudežno zdravilo, ki premaga raka, je ...

Pice so zelo nenavadna živila, ki znanstvenike že dolgo begajo - lahko so super živila, lahko nevarna za zdravje, a očitno imajo v sebi nekaj, kar premaguje raka toda kaj?

Pice imajo veliko beljakovin, kalcija, veliko olja, ki absorbira ogljikove hidrate ... Na prvi pogled je to res zdrava hrana, še posebej za mlade, ki nimajo radi zelenjave. Še največ je dobijo prav s picami. Da so pice lahko superživila, smo pred časom pisali v prispevku 10 najbolj presenetljivih superživil, kjer pa smo upoštevali samo nutricistične podatke posameznih živil. Vendar pa se v picah skriva še nekaj: karvakrol.

Karvakrol je namreč sestavina, ki rakastim celicam pošlje signal za samouničenje. Zakaj samo rakastim celicam, ki poslušno izpolnjujejo ukaz, še ni raziskano, vemo pa, da se največ karvakrola skriva v origanu, še posebej v origanovem olju. No, pa tudi tu moramo biti natančni, ker ima divji origano 80 % več karvakrola.

Dr. Supriya Bavadekar iz univerzitetnega kliničnega centra Long Island v New Yorku v ZDA se je s proučevanjem origana veliko ukvarjala in dodaja, da ima origanovo olje eno veliko prednost - je povsem naravno in zato nenevarno za zdravje. Poleg tega je običajno na picah veliko paradižnika, torej tudi likopena, ki je druga najbolj zaželena sestavina v boju proti raku, pa se lahko izkaže, da bo običajna pica postala celo zdravilo.

In še nekaj: origanovo olje je bilo z začetku 20. stoletja priljubljeno in razširjeno ljudsko zdravilo. Zaradi antibakterijskih lastnosti so z njim zdravili glivična obolenja, gripo, prehlade, pomagal je pri krepitvi imunskega sistema ... Origanovo olje izredno učinkovito ubija več kot 30 vrst bakterij, ki so človeku najnevarnejše (kandido, salmonelo, več vrst kožnih gljivic). Če se sprašujete, zakaj je origano izginil iz domačih lekarn, bi morali to vprašanje nasloviti na farmacevte. Natančneje: njihove pogoltne lastnike.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
rak
 
pica
 
origano
 
karvakrol
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani