Interaktivni dodatki:






Datum: 14. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zdravniki vse glasneje opozarjajo na nevarnosti kurkume

Vse glasnejša so opozorila, da so preveliki odmerki kurkume zaradi izrazitega redčenja krvi škodljivi zdravju jeter. Kaj to pomeni?

Kurkuma velja danes za skoraj čudežno zdravilo, ker pomaga pri premagovanju najrazličnejših vnetij v telesu in zato velja, d njeni učinki zdravijo srce in preprečujejo srčno-žilne bolezni. Pogosto se uporablja tudi za premagovanje težav z želodčno kislino, zmanjšuje pline v prebavi, lajša bolečine pri sindromu razdražljivega črevesja, lajša drisko, vsebuje protimikrobne in proti glivične snovi. Je tudi protistrup za kačje ugrize, lajša menstrualne bolečine, pomaga kontrolirati krvni sladkor, mnogi jo uporabljajo tudi v kozmetiki pri negi obraza ... Poleg tega velja kurkuma kot močan zaviralec rasti rakavih celic, vendar pa se ob prevelikih odmerkih pojavijo tudi negativni učinki.

Problem nastane zlasti pri bolnikih, ki jemljejo zdravila proti redčenju krvi, saj lahko pride do nekontrolirane reakcije, kar pripelje do notranjih krvavitev.

Kot poroča ameriški novičarski portal Insider, so se zdravniki poenotili, da je dovoljen in zdrav odmerek kurkume med 2,4 in 2,8 miligrama kurkume na kilogram telesne teže.

Če torej tehtate 70 kilogramov, bi lahko da dan pojedli manj kot 1 gram kurkume, kar je res malo. Ne smemo namreč pozabiti, da je žlička težka 3 grame.

Ljudje z uživanjem kurkume močno pretiravamo!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kurkuma
 
hrana
 
jetra
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani