Interaktivni dodatki:






Datum: 11. JUN 24 - RECEPTI

Polpeti iz bučk

Kako porabiti bučke, ki nam jih v teh dneh dobre sosede pridno nosijo iz svojih vrtov

Sestavine:
- dve srednje veliki bučki
- dve jajci
- 200 gramov nepasirane skute
- žlica psiliuma
- kumino
- sol
- poper
- olje za cvrtje (razen, če na boste pekli v pečici)
- sezam za posipanje

Priprava:
Bučke naribajte, posolite in pustite stati, da spustijo tekočino (približno pol ure). Dobro jih ožemite med dlanmi. Stepite jajca, dodajte skuto, ožete bučke, psilium, kumino, solite in poprajte ter dobro premešajte. Jed pustite počivati pol ure, da se sestavine dobro prepojijo. Na pekač, obložen s papirjem za peko z žlico naredite kupčke v velikosti polpetov. Posipajte jih s sezamom. Pečico ogrejte na 200 stopinj in jih pecite pol ure.

Nasvet: jed lahko pripravite tudi tako, da z rokami oblikujete polpete, jih povaljate v sezamu in spečete na ne prevročem olivnem olju. Pecite počasi, da se sezam ne zažge. Približno petnajst minut na vsaki strani.

Jed ne vsebuje glutena in z dobro zeljno solato, ki smo jo izdatno zabelili z olivnim oljem je tudi LCHF.



Polpeti iz bučk
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani