Sestavine:
Za tri štruce
-150 g mandljev
-150 g sezama
-100 g bučnih ali sončničnih semen
-150 g lanenih semen
- žlička morske soli
- žlica mletih začimb za kruh (janež, kumina, koriander, koper)
- tri žlice psyliuma
- 3-4 dcl vode
- črni in beli sezam za posip
Priprava:
Semena zmeljemo, dodamo sol, začimbe in psylium. Dolivamo vodo, da dobimo maso, ki ne sme biti pretrda niti premehka, da jo bomo lahko oblikovali v štruco. To storimo na pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Oblikujemo tri štručke in jih posujemo s črnim in belim sezamom. Z nožem po vrhu naredimo zareze.
Pečemo na 180 stopinj 45 minut. Za bolj hrustljave štručke lahko podaljšamo čas pečenja za 15 minut.
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF način prehranjevanja.