Redko zapišemo, da je kakšna kupljena stvar manj škodljiva od tiste pripravljene doma. V primeru pokovke je žal tako. Maščoba v kateri so zapakirana zrna koruze, je zelo škodljiva, celo nevarna.
- Neplodnost: pri tistih, ki so pojedli vsaj ene doma pripravljene kokice na dan, je bilo ugotovljena za 40 % večja stopnja neplodnosti.
- Ščitnica:študija iz leta 2010 je pokazala nedvoumno povezavo vpliva doma narejene pokovke na delovanje ščitnice.
- Rak: testi na podganah so pokazali, da so tiste, ki so jedle pokovko iz mikrovalovne pečice za 30 % pogosteje obolevale za rakom na jetrih, trebušni slinavki, bilo je občutno več zapletov z mlečnimi žlezami.
- Imunski sistem: na Švedskem so naredili obsežno raziskavo in pri ljudeh, ki vsaj 3-krat na teden jedo pokovko iz mikrovalovne pečice, zaznali bistveno nižji imunski sistem in za skoraj 50 % večjo obolevnost v zimskih časih.
- Holesterol: samo 100 gramov pokovke močno poviša nivo slabega holesterola v krvi, kar povzroča vrsto zapletov, poleg tega pa še redi.
Potrebujete žlico olja za pečenje, 100 gramov koruznega zrnja, 25 gramov masla, po okusu pa tudi 3 žlice javorjevega sirupa.
Najprej segrejte olje, dodajte koruzna zrna in posodo pokrijte. Počakajte nekaj minut, da se razpoči vsa koruza (vmes je priporočljivo posodo nekajkrat pretrest). Če želite pokovko nekoliko obogateti, v drugi posodi stopite maslo in mu dodajte javorjev sirup. Počakajte, da zmes zavre, nato odstavite in počakate, da se tekočina zgosti. Prelijte jo po pokovki, posodo večkrat pretresite, in dobili boste okusno sladico pri kateri vam ne bo treba skrbeti, kako zdrava je.
Če boste uporabili zdrave sestavine, bo tudi končni rezultat zdrav.