Voda je namreč nevtralna in, če popijete kozarec vode med kosilom, boste razredčili želodčno kislino, zmanjšali njeno moč, zato bo želodec začel proizvajati še več kisline in ujeli se boste v zanko, ki se skoraj zagotovo konča z bolečinami, krči, zgago in napihnjenostjo.
Namesto tega raje pijte kozarec kvalitetnega rdečega vina, ki ima veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov, želodec pa nanj reagira, kot na sredstvo, ki mu pomaga pri razgradnji. Zapomniti si velja le, da so vse alkoholne pijače kisle in, da ni razlik med belim in rdečim vinom, razen v količini antioksidantov. Antioksidanti imajo namreč temno-vijolično barvo (tako kot borovnice, fige, jagodičevje ...) in so odgovorni za nevtralizacijo prostih radikalov zaradi katerih pride do nastanka rakavih obolenj.
Najbolje seveda je, če med obroki nič ne pijete. Če pa se temu ne morete izogniti, pa vam priporočamo alternativo vodi. Namreč, če boste vodi dodali sok stisnjene limone, bo voda dobila sicer kisel okus, v želodcu pa bo delovala bazično.
Še to: praktično vsi zdravniki se strinjajo, da 1 dcl vina za kosilo deluje kot zdravilo.