| 
NASVET DNEVA: Obrok pričnite z živilom, ki ima največ vode.

Interaktivni dodatki:






Datum: 18. JUL 22 - RECEPTI

Poletno lahka nadevana paprika

Lahka poletna jed iz sezonske zelenjave, ki ne otežuje prebave v vročih, soparnih dnevih.

Sestavine: (za šest oseb)
- štiri velike paradižnike
- tri večje zelene paprike
- 500 gramov mletega mesa (pol govedine pol svinjine)
- pet strokov mladega česna
- dve mladi čebuli
- dve jajci
- začimbe (origano, baziliko, sol, poper)
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest nasekljanega petršilj
- nekaj žlic olivnega olja

Priprava:

Paradižnike deset minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo in olupimo. Nasekljamo jih na koščke, dodamo strt mlad česen, nasekljano glavo mlade čebule, baziliko, origano ter solimo in popramo.
Drugo čebulo popražimo na olivnem olju, skupaj s četrtino mletega mesa. Dodamo k ostalemu mesu, dodamo še strt česen, peteršilj, jajca, in mleta semena. Solimo in popramo, ter dobro premešamo.
Papriko prerežemo po sredini in odrežemo konce, da dobimo dva obročka iz vsake. Postavimo jih navpično v pekač in napolnimo z mesnim nadevom. Paradižnikovo zmes razporedimo med paprike in pokapamo z olivnim oljem.

Pečemo uro in pol v pečici ogreti na 200 stopinj.

Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.



Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika


Poletno lahka nadevana paprika
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani