Interaktivni dodatki:


Datum: 3. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Ves svet je šokiran, kaj zmore bakrena posoda

Danes vemo, da je voda, ki je bila več kot 16 ur v plastični embalaži, lahko nevarna. Le redki pa vedo, da postane voda v bakreni posodi bolj čista.

Leta 2012 so po spletu okoliščin analizirali onesnaženo vodo, ki je bila cel dan pri sobni temperaturi shranjena v bakrenih loncih. Analiza je pokazala presenetljive rezultate. Število mikrobov je bilo manjše za 97 %, prej škodljiva voda pa se je skoraj povsem očistila. A najbolj neverjetno je bilo, da so v bakreni posodi bile uničene vse bakterije, ki so odporne proti antibiotikom in, ki v bolnišnicah povzročajo vse več težav.

Prva misel je bila, da bi s takimi posodami morali opremiti afriške države, kjer imajo vodo sumljive kvalitete, podrobnejše raziskave, ki so samo potrdile prve izsledke, pa navajajo cel kup razlogov, zakaj bi bakreno posodo morali uporabljati tudi doma. Še več! Stari ayurvedski zapisi omenjajo, da ima baker izredno sposobnost uravnoteženja procesov v telesu in glavi. Povečuje gibalnost, presnovo in fluidnost.

Pred časom smo pisali o koristih srebrne vode (Pozabljen fenomen srebrne vode), bakrena voda pa prav nič ne zaostaja, posoda pa je veliko cenejša.

Čeprav znanstveniki vpliv vode, ki stoji v bakreni posodi vsaj 12 ur, še vedno odkrivajo, pa je nekaj stvari znanih:

  • bakrena posoda zelo učinkovito uničuje bakterije v vodi
  • bakrena voda ureja delovanje ščitnice
  • bakrena voda lajša bolečine v oteklih sklepih, kar je posledica artritisa
  • upočasnjuje procese staranja
  • uravnava krvni pritisk, srčni utrip in celo znižuje nivo holesterola in trigliceridov v krvi
  • pospešuje celjenje ran
  • baker je dober tonik za jetra, vranico in limfni sistem
  • čisti ledvice in prebavni sistem
  • stimulira možgane
  • pomaga pri absorpciji železa v telesu
Pri shranjevanju vode v bakrene vrče morate upoštevati nekaj nasvetov. Svežo vodo pustite stati čez noč in vrča nikar ne postavljajte v hladilnik. Zelo pomembno je, da posodo redno umivate (najbolje z limoninim sokom).

Še nekaj imejte vseskozi pred očmi: živimo v času, ko namesto zdravja pogosto izberemo udobje. Seveda je veliko enostavneje popiti vodo iz plastenke, kot dan prej razmišljati o tem, kaj boste jutri pili. A učinki na zdravje so lahko zelo koreniti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
ščitnica
 
limfni sistem
 
artritis
 
holesterol
 
jetra
 
ledvice
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani