Interaktivni dodatki:






Datum: 29. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kumina in med bega medicino

Svet je po naključju odkril kumino in med, sedaj pa je šokiran zaradi vpliva na zdravje pacientov ...

Temelj tega zapisa sicer ni nobena resna raziskave, ker je še ni, lahko pa si sami ustvarite svoje mnenje.

Ko je bila epidemija covid-virusa na vrhuncu, se je dr. Sohaib Ashraf iz univerzitetne bolnišnice v Massachusettsu odločil, da bo z ekipa med obstoječimi zdravili poiskal zdravilo, ki bi pomagalo ublažiti simptome covida in zmanjšati število smrtnih žrtev.

Po enem letu, ko so pregledali vsa zdravila in kombinacije med njimi, so se odločili raziskavo razširiti še na ljudska zdravila.

Vedeti moramo, da se je to dogajalo v času, ko svet še ni poznal cepiv, človeštvo pa ni imelo nikakršnega orožja proti tej bolezni. Dr. Ashrafu se je zdelo nenavadno, da ni bilo zdravila, ki bi bil vsaj malo perspektiven, saj vendar korona virus ni nov virus.

Med pol resno debato se je pojavil predlog, če so poskusili s kumino in medom. Oboje deluje protivnetno, protimikrobno in ima antikoagularne lastnosti.

Prvi testi so bili šokantni ...

Dr. Ashraf je na strežnik MedRxiv (gre za strežnik, kjer so zbrani izsledki raziskav, ki še niso potrjene) objavil prošnjo, če je še kdo poskusil s podobno kombinacijo.

Leto kasneje, ko so bogate države že imele cepivo, so se oglasili iz Pakistana, kjer niso imeli denarja za cepivo, kumino in med pa so lahko dobili. V njihovem eksperimentu je sodelovalo 313 bolnikov in tisti, ki so prejemali kumino z medom so ozdraveli v 6 do 13 dneh, tisti, ki pa ne, pa v 14 do 21 dneh. Poleg tega je bila smrtnost pri tistih z medom in kumino manj kot 4 %, pri ostalih pa več kot 18,87 %.

Polovica pacientov zdravljenih s kumino in medom se je vrnila na delo po 4 dneh!

Za kakšno terapijo je šlo?

Pacienti so dobivali mešanico 1 gram medu za vsak kilogram telesne teže in 0,8 grama zmlete črne kumine. Mešanica je bila razporejena čez cel dan, pacienti pa so jo pojedli pol ure pred obrokom.

Obsežnejših kliničnih študij še vedno in je vprašanje, če sploh kdaj bodo. Človeštvo ima v rokah cepivo in že kar nekaj farmacevtskih zdravil, zdravljenje s kumino in medom pa bo verjetno ostala edina rešilna bilka za revnejše države.

No, morda pa nam jeseni, ko bo spet prišel čas gripe, lahko ta nasvet prihrani kak obisk pri zdravniku .... Če druga ne, gre za povsem naravne sestavine brez stranskih vplivov ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani