Interaktivni dodatki:






Datum: 24. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Dieta z zeleno solato, zdaj!

Zdaj je najbolj pravi trenutek, da poskusite čim bolj dolgo vztrajati na dieti z zeleno solato. Poskusite, ne bo vam žal!

Priznajte, ob vročih dneh se najbolj prileže solata in zakaj bi svoj organizem packali z jedmi, ki povečujejo kilograme, povzročajo težave pri prebavi in morda celo bolezni, ki pa jih v poletnih mesecih, ko je okoli nas obilje vitaminov in mineralov ... In še več se gibljemo ... Poletje je najbolj zdrav čas leta, najbolje pa ga izkoristite prav z zeleno solato.

Za kaj gre?

Če želite shujšati, ali poskrbeti za svojo dobro kondicijo, morate pojesti maj, kot potrošite. Tega s kruhom, moko, testeninami in krompirjem ne boste dosegli, lahko pa z zelenimi stvarmi, vendar le, če jih pojeste manj, kot jih potrošite.

Ali ste vedeli, da ima 100 gramov zelene solate samo 46 J (11 kalorij), če pa k temu dodate še skodelico brokolija, paprike, kumare, zelene in špinače, bo taka kombinacija imela samo 209 J (50 kalorij). Brez težav lahko pojeste 4 take sklede, kar je veliko. Zagotovo se boste dobro najedli. Seveda lahko dodate tudi začimbe, oreščke in prelive, pa ne boste prišli na več kot 100, morda 837 J (200 kalorij). To pa je že količina, ki obeta zdravo hujšanje, pa še lačne ne boste.

Naj dodamo še to, da ima zelena solata sicer veliko vode, vendar ima tudi ogromno vitaminov A, C, E, K in B. Ima veliko fitonutrientov (med nje sodijo karotenoidi, kumarini, ki jih je veliko v citrusih, flavonoidei, ki jih srečamo v sadju, fenoli, ki jih je veliko v čaju in vinu, pa aliuma spojine, ki so osnova česna in čebule) ... Poleg tega zeleno solato lahko nadomestite (dopolnite) tudi s špinačo, blitvo, radičem, rukolo ...

Pazite samo na eno stvar ... Če uporabljate prelive, glejte, da nisi na osnovi majoneze ali polnomastnih mlečnih izdelkov, ker s tem v celoti pokvarite vse dobre učinke.

In še to: nič hudega, če boste na dieti z zeleno solato vzdržali samo en dan. Boste pa jutri, ali pojutrišnjem nadaljevali. Pomembno je, da čim več dni poskusite vztrajati na solatah, ker se vam bo vsak dan poznal. Poleg tega pa ste z dieto za lepoto nekoliko pozni, dieta za zdravje pa vedno pride prav.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani