Sestavine:
- 300 gramov svedrov, ali kakšnih drugih testenin
- konzerva tune v olivnem olju
- ena rumena paprika
- ena zelena paprika
- dve vloženi pečeni rdeči papriki
- ena večja čebula
- ena bučka
- tri kolute ananasa iz pločevinke
- žlica gorčice
- tri zvrhane žlice majoneze
- tri zvrhane žlice kisle smetane
- sol in poper
- olivno olje za praženje zelenjave
Priprava:
Rumeno in zeleno papriko ter čebulo narežemo na enako velike kocke. Bučko prerežemo na pol in narežemo na polkroge. Zelenjavo eno za drugo na hitro popečemo na par kapljicah olivnega olja, rahlo posolimo in odlagamo v skledo. Nazadnje na koščke razrežemo še kolute ananasa in jih prav tako popečemo. Dodamo k ostalim sestavinam. Ko se le te ohladijo, dodamo še na trakce narezano kislo pečeno papriko, tuno in kuhane ter ohlajene testenine.
Vse skupaj prelijemo z omako, ki smo jo pripravili iz gorčice, majoneze in kisle smetane, popramo in dobro premešamo. Postavimo za kakšno uro v hladilnik, da se sestavine prepojijo.
Nasvet: v solato lahko dodate tudi kakšno drugo zelenjavo, svetujem pa, da naj bo predhodno popečena, saj se s tem podaljša čas uporabe. Ananas ali pečene kisle paprike pa uporabite kot dekoracijo, ko boste solato servirali.