Eden od načinov priprave dobre kave je tudi ta, ki vam ga predstavljamo in, ki vas bo navdušil predvsem z okusom. Pomemben je vrstni red, količine pa prilagajajte svojim željam in okusu.
V posodi za kuhanje kave zmešajte žličko sladkorja (priporočamo trsni sladkor in žličko kave. Na majhnem ognju to mešanico segrejte, da začne sladkor karamelizirati, kar daje kavi dodatno aromo in okus.
Če želite kavo brez usedlin, potem dodajte najprej žličko ali dve hladne vode in kuhajte pol minute, šele nato prelijte s preostankom (priporočamo vročo vodo iz pipe).
Kava postane še bolj aromatična, če ji dodamo začimbe. Recimo: ščepec cimeta, muškatnega oreščka, kardamoma, celo ingver lahko dodate.
Kavi okrepimo aromo tudi s tem, če dodamo nekaj zrnc soli. Sol bo še dodatno omehčala okus kave.
Če želite narediti kavne ledene kocke, skuhajte kavo, počakajte, da se ohladi in jo natočite v modelčke za led. Take kocke so idealna popestritev k običajnim ledenim kavam (kava s sladoledom), ali pa kot dodatek k čokoladnim ali sadnim napitkom.
In še na preprost trik ne smemo pozabiti. Če v skodelico kave dodate 2 do 3 semena kardamoma, potrem bo to seme blokiralo delovanje kofeina, pa še kava bo zanimivo začinjena.