Interaktivni dodatki:


Datum: 22. MAJ 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo

Če ste se naveličali preizkušanja tisočerih diet, pridno telovaditi, kilogrami pa nočejo izginiti, potem poskusite s čarovnijo, ki vas bo stanjšala za 10 cm na teden.

Trebuh, stegna, zadnjica ... To so najpogostejši deli telesa, kjer se nabira največ odvečnih maščob. Telo si na tak način dela nepotrebne zaloge energije, kar vsako leto spravlja v slabo voljo skoraj 85 odstotkov žensk. Toliko jih namreč po raziskavah iz ZDA vsako leto poskusi vsaj eno shujševalno dieto. Večinoma neuspešno.

Problem diet ni v tem, da ne bi bile uspešne, pač pa morate le najti svojo, ki odgovarja vašemu načinu življenja, načinu prehranjevanja in seveda konstituciji. Nismo vsi enaki in lahko se zgodi, da boste prav vi med srečneži, ki bodo v naslednjem tednu s tem napitkom izgubili 10 centimetrov okoli trebuha. Da pa se ne boste zaman držali diete, velja izpostaviti, da ima ta napitek veliko antioksidantov, izboljšuje presnovo, pomaga telesu pri čiščenju, razstrupljanju, izboljšuje spanec, krepi imunski sistem ...

Ob vsem tem so odvečni kilogrami povsem odveč, kajne?

Sestavine:

  • 1 banana
  • 2 žlici naribanega ingverja
  • 2 žlici lanenih semen, lahko tudi takih, ki že kalijo
  • 150 gramov svežih borovnic ali katerega koli drugega jagodičevja (lahko tudi zamrznjenega)
  • skodelica sveže sesekljane špinače
  • 1 dcl mineralne vode brez mehurčkov (ali pa vsaj zelo blagimi)
Priprava:

Vse sestavine razen vode dajte v mešalnik in po kakšni minuti dodajte še vodo, da se zmes razredči. Ko boste dobili gladko in homogeno mešanico, jo takoj pojejte. To mešanico lahko uporabite kot nadomestek za kosilo in večerjo, namreč, če se ta teden odpoveste klasičnim večerjam, potem lahko na tak način izgubite precej kilogramov.

Banane so namreč bogate s kalijem, vlakninami glukozo, kar uravnava nivo sladkorja v krvi, izboljša prebavo in poveča učinkovitost črevesja, da absorbira tudi do 3-krat več hranilnih snovi. Zelo pomemben pri tem nasvetu je še ingver, ki ima dve nalogi: izboljša prebavo in zavira apetit.

Ta napitek spijte najmanj 2 uri pred spanjem, po tem pa pijte le vodo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani