Interaktivni dodatki:






Datum: 19. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Največji razbijalec maščob

Nič ni narobe, če vas v tem času skrbi postava in se želite znebiti odvečnih kilogramov. To je celo zelo koristno in potrebno!

Dejstvo je, da se letni časi spreminjajo, a hrana, ki nam je dostopna čez celo leto, pa tudi naš letni bioritem ostajajo enaki. Vsako telo se na jesen poredi, ker maščoba bolje zadržuje toploto, zato ni nič narobe, če spomladi shujšamo nazaj na našo optimalno težo. Pravzaprav je to celo nujno, kajti le tako lahko ohranimo in okrepimo zdravje in počutje.

Če torej želite preživeti brezskrbno poletje, se morate znebiti zimskih oblog, ki jih v toplih mesecih ne potrebujete, hkrati pa nakopičene maščobe lahko postanejo tudi vir neprijetnih okužb in težkih bolezni.

Hujšanje na pomlad je zdravo, še posebej, če se ga lotite na zdrav način. Zapomnite si, da nobeno odrekanje ni dobro. Hujšati morate zdravo in tako, da ima telo vseskozi dovolj energije, vitaminov in mineralov, da izgubljenih maščob ne bo pogrešalo in ustvarjalo jo-jo efekta.

Eden od takih zdravih nasvetov je recept za zdrav napitek, ki pospeši metabolizem, okrepi delovanje notranjih organov, raztopi maščobe in mimogrede še očisti telo.

Sestavine:

  • 2 žlici domačega jabolčnega kisa
  • sok 2 grenivk
  • 1 žlica medu
Priprava:

Vse sestavine zmešajte z mikserjem in takoj popijte. Zapomnite si namreč, da vsako minuto na zraku ta napitek izgubi 1 % svoje moči. Upoštevajte še nekaj nasvetov:

  • veliko zdravilnih sestavin se nahaja v belem mesu pod lupino grenivke, zato se nikar ne trudite z odstranjevanjem (več je belega mesa lupine, več bo imel napitek zdravih vlaknin in vitaminov)
  • med v tem napitku ni sladilo, pač pa ureja in pospešuje metabolizem
  • jabolčni kis je izredno zdrav in pogosto v uporabi - spomnite se tega in lahko za naslednjo sezono sami pripravite svoj kis
  • namesto grenivke lahko uporabite tudi ananas
Ta napitek je potrebno piti pred vsakim obrokom in sicer 20 do 30 minut prej. V tem času se bodo procesi notranjih organov ravno prav aktivirali, prav tako se vam bo zmanjšal apetit (že po polovici kosila boste čutili, da ste se obilno najedli) in hrana, ki bi sicer obremenjevala prebavo, bo prišla v utečen proces.

Seveda boste po nekaj dneh rednega pitja tudi pogosteje hodili na stranišče, vendar si zapomnite, da z vsakim odvajanjem gredo iz telesa tudi strupi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani