Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
7 prednosti jabolčnega kisa z medom, ingverjem in kurkumo
Rubrika:

Dobro je vedeti

7 prednosti jabolčnega kisa z medom, ingverjem in kurkumo

Nekoč je bila ta mešanica zvezda holističnega zdravljenja v vsakem domu. Nobena zdravstvena omarica ni bila brez tega.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Gre za neverjetno mešanico, ki je sestavljena iz štirih sestavin, pomaga pa pri mnogoterih boleznih. Tudi preventivno.

A začnimo najprej z receptom ...



Sestavine:
  • 1 žlička jabolčnega kisa (najbolje je, če je domač)
  • 1 žlica medu
  • 2 dcl vode
  • 1 žlica kurkume v prahu
  • 1 žlička ingverja (najboljši je sveže nariban, velja pa tudi tisti v prahu)
Priprava:

Vodo najprej zavrite. Ko zavre, dodajte ingver. Pustite vreti nekaj časa, nato odstavite in počakajte, da se ohladi. Dodajte kurkumo, med in jabolčni kis. Dobro premešajte. Za okus lahko dodate nekaj kapljic limone in popijte.

Pazite, ker sta ingver in jabolčni kis lahko izredno močna in vam opečeta grlo. Če (še) niste vajeni tega okusa, dodajte nekaj kock ledu (ali razredčite z vodo).

Zakaj piti to mešanico?

Pomembno je, da si jo pripravite vedno svežo in tudi uporabite sveže sestavine. Pomaga pri naslednjih težavah:

1. Pomaga pri zbijanju apetita
Mnogi to pijejo namesto dopoldanske malice in uporabljajo napitek kot shujševalno sredstvo. Napitek namreč spodbuja sitost in pomaga nadzorovati leptin (hormon sitosti), grelin (hormon lakote) in peptid YY (hormon apetita).

2. Lajša slabosti
Lajša slabosti vseh vrst. Kurkuma in ingver sta namreč starodavni zdravili proti slabosti. Obe spojini lajšata težave z bruhanjem pri nosečnicah in pri bolnikih po kemoterapiji.

3. Razstruplja jetra
Jetra so med najbolj delovnimi organi v našem telesu, zato jih je dobro občasno okrepiti. Jabolčni kis jih pomaga očistiti toksinov, kurkuma pa jih ščiti pred raznimi boleznimi.

4. Izboljša zdravje črevesja
Zdravo črevesje pomeni zdravo telo. Kombinacija kurkume, medu in jabolčnega kisa pomaga vzdrževati bakterijsko ravnovesje. Med in kis sta probiotika in spodbujata rast dobrih in koristnih bakterij.

5. Lajša artritis
Vnetje sklepov ali artritis je pogosta ovira pri starejših, vse bolj pa tudi pri mladih. Razlog je zakisanost telesa, premalo gibanja, premalo vode in nepravilna prehrana (preveč sladkorja, preveč mesa). Na srečo imata kurkuma in ingver močne protivnetne lastnosti in ju zato mnogi primerjajo z ibuprofenom.

6. Bori se proti bakterijam
Protimikrobna zdravila so še posebej uporabna pri črevesnih okužbah. Ta kombinacija poleg tega še krepi imunski sistem.

7. Pomaga proti sladkorni bolezni
Porast sladkorne bolezni je v porastu. Število bolnikov se enormno povečuje tudi med mladimi. Posledice so strahovite: odpoved ledvic, bolezni srca, poškodbe živcev, izguba vida ... Številne študije potrjujejo, da jabolčni kis znižuje raven glukoze v krvi in to kljub vsemu, da je obrok bogat z ogljikovimi hidrati. Med pomaga pri izločanju inzulina in izboljša predelavo glukoze v jetrih. Ingver izboljša občutljivost na inzulin in ščiti celice trebušne slinavke. Kurkuma krepi delovanje trebušne slinavke.

Če povzamemo ... Ta napitek je res vsestransko koristen. Tako preventivno kot kurativno.
vkj


holistično zdravljenje recept
ingver kurkuma recept
jabolčni kis ingver kurkuma bolezni
jabolčni kis z medom
zdravstvene prednosti jabolčnega kisa






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poĹĄiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Dobro je vedeti
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Očistite jetra in kri v treh dneh
Zdravje, lepota
Očistite jetra in kri v treh dneh
Eno najboljših zdravil za srce
Zdravje, lepota
Eno najboljših zdravil za srce
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Dobro je vedeti
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Dobro je vedeti
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti
Dobro je vedeti
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor