Interaktivni dodatki:






Datum: 16. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Se sredi noči nenadoma prebudite?

Se vam dogaja, da se ponoči nenadoma prebudite, potem pa težko nazaj zaspite? Zapomnite si uro!

Tradicionalna kitajska medicina veliko pozornosti posveča spancu. Zdrav, trden in miren spanec je znak dobrega zdravja. Če pa se ponoči pogosto prebujate in še to večinoma ob isti uri, pa je to že lahko prvi znak bolezni, porušenega notranjega ravnotežja, načetega naravnega cikla. Telo namreč znotraj 24 ur namenja različne energije različnim delom telesa. Blokade na določenih predelih, ki se odražajo kot nenaden spanec, pa pomeni, da se je pretok energije ustavil.

Čeprav se vam morda zdi, da so to obskurne zadeve, ki s tradicionalno medicino nimajo veliko skupnega, pa je zabeleženih že toliko primerov, da so celo resni raziskovalci pozorni na notranje procese, ki niso samo posledica fizičnih dejavnikov. Dejstvo je, da bolj kot poznamo delovanje telesa, več vprašanj se odpira. In notranja biološka ura je nekaj, kar vsi poznamo, je pa povsem ne razumemo.

Naslednjič, ko se boste sredi noči prebudili, si zapomnite uro.

21. - 23. ura
To je čas, ko večina ljudi zaspi, ali vsaj poskusi zaspati. To je čas, ko se vzpostavlja ravnotežje endokrinega sistema in polnijo encimi. Gre za sistem, ki nadzoruje hormone in presnovo. Zaradi te blokade lahko nastopi cela vrsta bolezni povezanih s hormoni in prebavo. Če ob tej uri še ne spite, ne boste nikdar izvedeli, če imate tovrstne težave.

23. - 1. ura
V tem času se jin energija pretvarja v jang. Jang energija je zelo aktivna in dinamična in jo telo potrebuje za naslednji dan. To je tudi čas, ko žolč razbija maščobe, ko se možgani umirijo, mišice regenerirajo ... Če se zbujate ob tej uri, lahko pomeni, da jeste preveč nezdravih maščob ali ogljikovih hidratov. Nepravilna prehrana je tako, kot če telesnih baterij ne bi polnili z dovolj močnim tokom.

1. - 3. ura
To je najpomembnejši del niči, ko se telo čisti in obnavlja. Večina procesov razstrupljanja se dogaja v tej fazi noči. Tu se tudi čisti kri, obnavlja koža, nekateri celo govorijo o duhovnem čiščenju, ko odganjamo negativne misli. Prebujanje v tem času lahko kaže tudi na težave z jetri, slabokrvnost, težave s srcem, vsekakor pa se za tem skriva nepravilna hrana polna strupov in škodljivih kemikalij.

3. - 5. ura
To je čas, ko se telo polni s kisikom. Takrat je pomembno, da vam je toplo, da izboljšate prekrvavitev in olajšate telesu regeneracijo. Če se prebujate v tem delu noči, potem imate lahko težave s pljuči, z dihanjem. To je lahko tudi posledica prehitrega in nerednega prehranjevanja. Med obroki je zelo pomembno, da tudi pravilno dihamo in ne mečemo nekontrolirano hrane vase in smo v mislih že pri drugi stvari ...

5. - 7. ura
Vse toksine in strupe, ki so ponoči nastali, poskuša telo izločiti. V tem delu noči, pravzaprav že jutra, se aktivira debelo črevo. Pri tem ne gre samo za fizično aktivnost, pač pa se na podoben način telo znebi tudi čustvenih in psihičnih obremenitev. Več ko imate teh "smeti" hitreje se boste zbudili. Zato je pomembno, da zjutraj redno odvajate blati, da si vsaj obrez osvežite s hladno vodo in, da zadihate svež zrak.

Če se zjutraj zbudite spočiti in polni energije, potem je telo uspešno opravilo svojo nalogo.

Kaj pa, če hodite spati kasneje?

Če to počnete več kot 20 dni, potem se je vaša notranja ura že prilagodila spremenjenemu režimu. V takem primeru gornje ure enostavno premaknite naprej ali nazaj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani