Interaktivni dodatki:


Datum: 16. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali sok grenke melone res uniči 95 % rakavih celic?

Zdravniki iz univerze v Koloradu v ZDA so potrdili, da sok grenke melone v izjemno velikem odstotku uniči rakave celice, kar je zelo pomembno za bolnike z rakom na prebavnem traktu, sladkorne bolnike, pa tudi vse druge, ki imajo težave s presnovo.

Raziskave na miših so denimo pokazale, da je ozdravitev raka na trebušni slinavki 95 odstotna. Sladkorno je mogoče v pozdraviti v 65 odstotkih. Rak na črevesju je ozdravljiv v 72 odstotkih ... Zaenkrat so to podatki, ki so jih naredili na živalih, testiranja na ljudeh pa so v teku.

Grenka melona se pri nas pojavlja pod različnimi imeni. Nekateri jo imenujejo tudi grenka buča ali grenka kumara ali kareča. Ponekod jo imajo za zelenjavo, ponekod sadje, užiten pa je tako sadež, kot tudi semena. Že od nekdaj so ženske s to melono sprožale menstrualne cikle in splave.

Grenka melona ima malo energije in vsebuje več kot 225 različnih zdravilnih sestavin, njeni učinki pa so izjemno hitri. Že po 30 minutah nivo sladkorja v krvi začne upadati, ta učinek pa traja tudi do 4 ure.

Pri nas ta rastlina uspeva, kot enoletnica in velja za bujno rastočo rastlino. Cvete med junijem in julijem, plod pa dozori med septembrom in novembrom. Ko jih poberejo, so grenke melone rumeno-zelene barve in imajo rahlo kiselkast okus. Ko pa dozorijo, se barva spremeni v rumeno-oranžno in postanejo grenke in jedke, kar pa je ravno tisto, kar je mnogim tudi najbolj všeč.

Pri nas se grenka melona večinoma uporablja za zniževanje sladkorja.Na voljo je tudi v obliki kapsul. Nekateri tej meloni pravijo tudi zdravilna rastlina prihodnosti.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani