Fritata z različnimi sestavinami je sicer bolj jutranja hrana. Če želimo bolj poln obrok, jo pripravimo z mesom in si jo privoščimo za kosilo s kakšno dobro solato.
Res je čas čemaža že mimo, ampak se ga zagotovo najde še kaj v zamrzovalniku. Okus po čemažu se namreč odlično poda k zelenjavi, ki sedaj raste na vrtu.
Sezona solat je tukaj in idej za dobre solatne krožnike, ki predstavljajo zdrav in polnovreden obrok, ne manjka. Kaj pa prelivi? Z njimi lahko lepo dopolnimo vsebino na krožniku ...
Najbolje je, če mlado zelje uživamo surovo in tako ohranimo vse zdrave sestavine te superzelenjave. Če se ga odločimo kuhati, ga le na kratko popražimo, da ostane hrustljavo in zdravo.
Enolončnica je zelo zanimiv projekt na krožniku, ker zahteva malo časa za pripravo, uporabimo lahko pestro izbiro sestavin in dobimo polnovreden hranljiv obrok, ki ga lahko pripravimo dan prej in odnesemo s seboj v službo.