Interaktivni dodatki:






Datum: 19. MAJ 17 - RECEPTI

Bezgovo cvetje malo drugače

Privoščimo si ocvrt bezeg ali akacijo malo drugače, kot so ga pripravile naše babice in se izognimo glutenu.

Sestavine

- bezgovo ali akacijevo cvetje
- dva jajca
- dcl mleka
- dve žlici fino mlete kokosove moke
- ščepec stevije v prahu (lahko tudi sladkor)
- ščepec kardamoma
- ščepec soli
- kokosovo olje za cvrtje

Priprava

Jajci in mleko stepemo, dodamo kokosovo moko in začimbe. Cvetove posmukamo in jih narahlo vmešamo v maso. Če je preredko, dodamo še malo kokosove moke. Na močno segreto olje vlijemo nekaj mase in jo s hrbtno stranjo žlice porazdelimo po celotnem dnu. Temperaturo zmanjšamo in počasi pečemo približno deset minut. Z lopatico jo obrnemo in pečemo še deset minut.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.

Nasvet: Jed posujte s sladkorjem v prahu, če pa se prehranjujete po LCHF metodi, pa pokapajte z medom.



Bezgovo cvetje malo drugače


Bezgovo cvetje malo drugače
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani