Interaktivni dodatki:






Datum: 27. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?

Kmalu bo novo leto, na trgovskih policah pa bo vse več glavnega sezonskega sadja: mandarin. Vendar pozor!

Čeprav raziskave kažejo, da mandarine krepijo imunski sistem, krepijo zdravje črevesja in celo preprečujejo raka, so nutricisti previdni. priporočajo, da na dan ne pojemo več kot 4 mandarine, ker se pri petih zgodi šokantna eksplozija sladkih snovi, ki negativno vpliva na jetra.

Mandarine namreč vsebujejo velike količine fruktoze in tistim, ki trpijo za alergijskimi reakcijami, ali gastritisom, lahko močno poslabšajo zdravje. Tudi prekomerno uživanje vlaknin ni dobra ideja, posledica pa so lahko vetrovi in prekomerna napihnjenost. Uživanje mandarin na prazen želodec draži želodec in lahko pride do neprijetnih vnetij in zelo resnih zapletov. Uživanju mandarin na tešče se izogibajte kolikor je le mogoče.

Sicer pa imajo mandarine ogromno vitamina C, veliko vitaminov B vseh sort, veliko antioksidantov ... Znanstveniki priporočajo, da lahko s sam eno mandarino na dan premagamo viroze in čas prebolevanja vsaj prepolovimo.

Mandarine pa v zadnjem času vse bolj priporočajo za zdravje možganov, ker so v njih elementi, ki delujejo kot preventiva pred nekaterimi boleznimi, ko so povezane z duševnimi motnjami in celo shizofrenijo.

Vitamin C v mandarinah spodbuja nastanek kolagena in upočasnjuje procese staranja, zato mnogi priporočajo, da zaužijete eno mandarino pred spanjem. Tudi zato, se velike količine celuloze pomagajo pri hujšanju, uravnavajo apetit in zavirajo lakoto.

Kakorkoli ... Čuvajte se prevelikih količin mandarin ...



Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
mandarina
 
sadje
 
fruktoza
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani