Interaktivni dodatki:






Datum: 25. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Dajte kvas v zelje - rezultat je izjemen

Kislo zelje je jeseni in pozimi med bolj zdravimi živili, vendar ima eno napako, ki pa jo s tem receptom lahko popolnoma odstranite.

Slabost kislega zelja je, da vsebuje veliko soli. Že res, da ima kisano zelje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin, vendar pa visoke koncentracije natrija (oziroma soli) vse te prednosti izniči.

Ključno vprašanje torej je, kako se znebiti soli?

Rešitev - sestavine:

  • 1 kg zelja
  • 1 liter ohlajene in prekuhane vode
  • 10 gramov kvasa
Priprava:

Zelje narežite na tanke trakove in ga dobro sperite. V posodo, najbolje stekleno, dajte zelje in ga rahlo obtežite. Dodajte kvas in vse skupaj prelijte s prekuhano vodo toliko, da prekrijete zelje. Potem pustite stati čez noč v temnem in suhem prostoru.

Naslednji dan odlijte vodo in dotočite novo, svežo in ohlajeno vodo.

Postopek ponavljajte tako dolgo, da na koncu ostane le čista in bistra tekočina.

Tako kisano zelje vsebuje minimalno soli, je blagega in nežnejšega okusa, ima pa več probiotikov, vitaminov, antioksidantov ... Zelje uravnava prebavo, čisti telo, krepi imunski sistem, čisti in bogati kri, poleg tega pa deluje protistresno, kar pomeni, da ga priporočamo vsem, ki se slabo počutite, ste utrujeni, nejevoljni, depresivni ...

Če domače kisano zelje jeste vsak drugi dan, se bo vaše počutje vidno izboljšalo. Pa še shujšate lahko za 2 do 3 (ali več) kilogramov na teden.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani