Rožmarin je začimba, ki jo običajno dodajamo mesu in krompirju. Rožmarin je pogosta začimba pri vloženih kislih kumaricah, uporablja pa se tudi v kozmetiki in pri izdelavi parfumov. Kaj pa rožmarinov čaj?
Najprej priprava ...
V 3 dcl vrele vode dajte 3 žličke sesekljanega rožmarina in pustite, da nekaj minut vre. Posodo odstavite, čaj pa pustite, da se ohladi. Pred vsakim obrokom (tudi pred zajtrkom) popijte deciliter, počakajte 10 do 15 minut in potem lahko jeste naprej.
Kmalu boste ugotovili, da rožmarin deluje ugodno na želodec, obnavlja sluznico, preprečuje krče, obnavlja jetra ... Pomaga pri prehladu, pri boleznih dihal, pomirja, zvečer pa boste lažje zaspali. Rožmarin pospešuje rast las, jih naredi gostejše in bolj sijoče.
Najbolj učinkovit pa je rožmarinov čaj pri glavobolih. Premaga migrene in slabost.
Rožmarinov čaj pijte 7 dni, nato si vzemite 14 dni premora, potem lahko pitje ponovite.
Pitje čaja vam odsvetujemo, če imate težave z jetri, žolčem, hujšimi motnjami krvnega obtoka in oslabljenim delovanjem srca.