Interaktivni dodatki:






Datum: 1. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Jogurtna solata z melancani

Zdrava, hranljiva in sitostna solata, ki je lahko skupaj s polnozrnatim kruhom odličen nadomestek za večerjo

Jajčevci oziroma melancani so prišli k nam iz Indije v 13. stoletju. Priljubljeni so zaradi nevsiljivega okusa in so priljubljen dodatek k sredozemski in turški hrani. Pomembno je vedeti, da so surovi melancani niso primerni za uživanje. Lahko so celo nevarni.

Pri peki ne smete pretiravati z oljem, saj ga melancani v trenutku vsrkajo, po 5 do 10 minutah pečenja pa ga spustijo, kar naredi obrok kaloričen in izredno mastnega okusa.

Jajčevci imajo veliko kalija, vsebujejo 92 % vode in so idealni za diabetike. Delujejo odvajalno, zavirajo vnetja in nižajo holesterol. Poleg tega pospešujejo presnovo, delovanje ledvic in žolča, 100 gramov melancanov pa ima le 71 J (17 kalorij).

Sestavine za zdravo solato:

  • pol melancane
  • 3 žlice olivnega olja
  • 4 dcl navadnega jogurta
  • 1 strok česna
  • 1 rdeča čebula
  • sok pol limone
  • listi mete, peteršilj
Priprava:

Melancane narežite na kocke, dajte v posodo, potresite s soljo, poprom in olivnim oljem, vse skupaj pa dajte za 15 minut v pečico segreto na 200 stopinj Celzija.

Med tem sesekljajte čebulo, česen in zelišča. Zmešajte z jogurtom in dodajte ohlajene melancane.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani