Interaktivni dodatki:


(Gastricbypassjournals.com)Datum: 6. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

5 živil, ki povečujejo maščobe na trebuhu

Maščobe okrog trebuha so med najhujšimi nadlogami tako za moške, kot tudi ženske ...

Predstavljamo vam 5 živil, ki se jim je dobro ogniti v velikem loku. Spodnja živila so neposredno kriva za maščobne obloge na bokih in trebuhu. Poleg tega se takih oblog tudi težko znebite, še posebej, če jih še naprej jeste.

1. Gazirane pijače
Ali ste vedeli, da samo en kozarec gazirane pijače za 5-krat poveča možnost nastanka maščobnih oblog okrog trebuha? Poleg tega gazirane pijače zavirajo metabolizem. V skupino gaziranih pijač spadajo tudi mineralne vode in drugi napitki brez sladkorja. Sladke gazirane pijače so še posebej nevarne za trebušne obloge.

2. Živila z rafiniranim sladkorjem
trebušne obloge povzročajo vse vrste sladkarij, keksov, različni prelivi za solate, sendviči, suhomesni proizvodi ... Vsi ti proizvodi imajo nizko hranljivo vrednost, veliko energije, ogljikovih hidratov. Vse to so snovi, ki telo dobesedno prisilijo, da začne nabirati maščobe.

3. Sir
Siri so odličen izvor kalcija, imajo pa hkrati visok nivo nasičenih kislin. Že majhna količina sira ima lahko toliko maščob, kot je priporočena dnevna količina.

4. Alkohol
Že najmanjši kozarec alkohola pusti sledi na telesu. Več alkohola pijete, bolj se upočasni metabolizem. Proces izgorevanja maščob se povsem ustavi, zato vse, kar pojeste, se vam bo nabralo okrog trebuha.

5. Hrana s preveč soli
Sol sicer nima energije, zadržuje pa vodo v telesu, povečuje apetit in žejo ... Problem pa ni samo sol, ki jo dodamo k hrani, pač pa skrita sol. Suhomesni izdelki imajo ogromno soli, paštete, kruh, celo sladice ... Industrijsko pridelani proizvodi imajo veliko skrite soli.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani