Interaktivni dodatki:


Datum: 3. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Poznate napitek dobre volje?

Iz preprostih treh sestavin lahko pripravite izredno zdravilen in hranljiv napitek, ki vas bo spravil v dobro voljo - vas ali koga od bližnjih.

Če ste slabe volje, to vpliva na razpoloženje, počutje, na kvaliteto spanca, vse to pa lahko načne imunski sistem in vaše zdravje. Že samo tri dni slabe volje lahko oslabi vaše zdravje do te mere, da zbolite.

Če potrebujete zase, ali za katerega člana vaše družine napitek, ki ga bo razvedril, potrebujete naslednje sestavine:

  • kamilični čaj
  • mandlje
  • kivi
Priprava:

Najprej pripravite kamilični čaj in ga pustite stati, da se ohladi na sobno temperaturo. Čaj naj bo brez sladkorja, meda in drugih dodatkov. V mešalnik dajte za majhno pest mandljev in kivi, lahko tudi dva. Oboje mešajte tako dolgo, da dobite čim bolj homogeno in gladko zmes. To lahko traja tudi nekaj minut. Šele na to prilijte pol skodelice čaja (dober deciliter). Vse skupaj dobro premešajte in popijte preden greste spat.

Zakaj je ta napitek tako koristen?

Kivi vsebuje vitamin C, kalij, vlaknine, krepi imunski sistem, ščiti srce, odpira dihalne poti in krepi spanec.

Mandlji vsebujejo veliko beljakovin, omega-3 maščobnih kislin, magnezija, vitamin A ... Ščitijo srce, arterije, kosti, vsebujejo pa tudi melatonin, hormon, ki je zaslužen za kvaliteto spanca.

In še kamilični čaj ... Kamilice imajo izredno močne protivnetne in antibakterijske lastnosti, pomirjajo živčni sistem, pomirjajo želodec, črevesje ...

Ko boste naslednjič pripravljali čaj, se spomnite, da je tako obogaten napitek veliko bolj zdrav.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani