Kadarkoli Kate Hudson vprašajo, kakšno shujševalno dieto uporablja, vedno je njen odgovor: nobene!
Kate pravi, da se skuša držati modela preproste prehrane. Včasih ji to ne uspe, velikokrat pa.
Dodaja še, da je bilo na začetku težko, po treh dneh pa se je telo tako navadilo, da ji je danes težje preklopiti na hrano, ki jo je večina.
Kakšen je torej Katin jedilnik?
Dan vedno začne s kozarcem mlačne voda.
Pol ure kasneje popije kozarec zelenega zelenjavnega smutija (najraje ima smuti zelene, pripravi pa si še smuti iz špinače, brokolija, avokada ...). Pomembno je, da je smuti samo iz ene vrste zelenjave, kar samo tako zelenjava ohrani okus. Včasih tak smuti razredči z vodo.
Šele po tem sledi zajtrk.
Da, prav ste prebrali: Katin jedilnik je sestavljen iz dveh predjedi zajtrka!
Njen običajen zajtrk je: dve kuhani jajci, pečen toast ali dva namazan z mešanico masla, avokada, olivnega olja in morsko soljo. Namesto slednjega si včasih pripravi ovseno kašo z mandljevim maslom, banano, jagodičevjem, cimetom, chia semeni, orehi in sladkano z javorjevim sirupom.
Za kosilo ima vedno solato z beljakovinskim smutijem. Pomembno je predvsem, da kombinira čim manj zelenjave, nikakor pa ne testenin, krompirja in stročnic.
Kate ima tudi popoldanski prigrizek, kjer se najpogosteje najdejo oreščki, rastlinski čipsi (vendar ne več kot pest). Kate pravi, da je pri tem pomembno samo to, da prigrizek ni dodatno soljen in brez drugih ojačevalcev okusov.
Dan zaključi s porcijo belega piščančjega mesa (pest mesa je povsem dovolj), poleg pa doda še pest testenin s kislo smetano, grahom in koruzo (včasih uporabi tudi slanino).
Tudi tega ne več kot ena pest!
Kot ste verjetno že razbrali: Kate ima 6 obrokov (vključno z dvema pred-zajtrkoma). Je pogosto in v majhnih količinah.
Sladkih pijač ne pije. Zelenjave ne meša med sabo. Pravi, da ima vsaka zelenjava sama zase najboljši okus.