Interaktivni dodatki:


Datum: 26. JUN 23 - DOBRO JE VEDETI

10 alkalnih živil, ki bi jih morali jesti vsak dan

Vaše zdravje jeseni in pozimi je odvisno od tega, kako zdravo hrano jeste čez poletje. Predvsem nevarna je zakisanost telesa.

Alkohol povzroča zakisanost. Veliko slaščic, tudi sladoledi, povzročajo zakisanost. Pikniki so itak polni kisle hrane. Gazirane pijače so strup ... Poleti je povsod okoli nas veliko vitaminov in mineralov, zato je to priložnost, da si očistite telo, ga napolnite z novo, zdravo energijo, okrepite metabolizem, imunski sistem, pozdravite drobne težavice, ki so se začele pojavljati čez zimo ... Jejte previdno in zdravo.

Spodnjih 10 živil ne samo, da vam bo pomagalo razkisati telo, pač pa lahko s temi živili uredite pritisk, pomirite artritis, uničite rakave celice, izboljšate splošno počutje, vitalnost ...

1. Avokado
Avokado ima pH 8.0 in poleg tega, da alkalizira telo, pomaga tudi pri nevtralizaciji drugih kislin, ki nastajajo v želodcu. Lahko ga jeste samostojno (začinite ga s soljo in poprom), ali pa kot dodatek k solatam.

2. Zrele banane
Nezrele banane povzročajo zaprtost, kislost in preprečujejo absorpcijo hranil. Banana mora biti čim bolj zrela, ker je samo tako zdrava. Zato se ne izogibajte banan s temnimi lisami na lupini. Lise so namreč signal, da je banana primerna za pojest. Samo zrela banana deluje alkalno.

3. Mandeljni
Semena so običajno kisla, a v primeru mandljev in mandljevega mleka je učinek v telesu ravno nasproten. Poleg tega so mandlji izjemen vir zdravja in vitalnosti. Mandlji pomagajo znižati nivo slabega holesterola, izboljšujejo delovanje možganov, prebave in pomagajo pri vzpostavitvi alkalnosti.

4. Šparglji
Znani so kot eni najmočnejših alkalnih živil, imajo pa tudi veliko zdravih vlaknin. Šparglji so bogati še z antioksidanti, minerali in vitamini. Njihov pH je 8,5.

5. Lubenica
Lubenica ponuja pH 9,0 in so zapakirani z vitamini odličen vir mineralov in elektrolitov. Veliko vlaknin in vode že samo po sebi pomeni, da bi to morala biti stalnica naših jedilnikov.

Da ne pozabimo: najbolj priljubljeno družinsko darilo na Japonskem je lubenica. Je zdrava, vsi jo imajo radi, poleg tega pa izjemen čistilec toksinov..

6. Kajenski poper
Kajenski poper je prav tako zapakiran skupaj s koristnimi vitamini in mnogimi minerali. Deluje proti bakterijsko, pospešuje prekrvavitev, niža krvni pritisk, čisti telo, razkisa ... Ker kajenskega poprav ne moremo pojesti po žlicah, ga v izdatni meri poskušajte uporabljati pri čim več jedeh.

7. Papaja
Samo zrela papaja vam bo uredila prebavo, pomirila vnetja in uredila druge prebavne težave. Izredno zanimiva je kombinacija papaje z mesom, ki nevtralizira vse škodljive učinke pesa.

8. Limone
Čeprav so po okusu kisle, pa v želodcu delujejo izredno alkalno. Limone so še posebej učinkovite, če delujejo v parih, v kombinaciji z gornjimi živili: poskusite danes zmešati limono in kajenski poper. to je kombinacija, ki pomaga tudi pri hujšanju.

9. Brokoli
Mnogi mu pravijo tudi zelenjava proti raku. Vsebuje veliko zdravih vlaknin, zdravi vnetja, krepi imunski sistem, pospešuje delovanje notranjih organov. V želodcu deluje izrazito alkalno.

10. Česen
Česen pomaga nevtralizirati kislost živil, kot so meso, ribe, sir in jajca. Česen in zelenjava je kombinacija z veliko vlakninami, hranili in z visoko stopnjo alkalnosti.10 alkalnih živil, ki bi jih morali jesti vsak dan
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
česen
 
brokoli
 
banane
 
avokado
 
lubenica
 
kajenski poper
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani