Interaktivni dodatki:


Datum: 2. NOV 23 - ZANIMIVOSTI

Diagnosticirali so ji raka, spremenila je samo eno stvar in ozdravela

Zdravniki še vedno ne verjamejo, da je 42-letni Jane Plant uspela velika sprememba, ki pa je, kot lahko preberete, res zelo minimalna, a z velikim učinkom ...

Ko je imela Jane Plant 42 let, so ji diagnosticirali raka na dojki. Takrat je pomislila, da je z njeno kariero učiteljice konec in tudi, da bo zdravje šlo še samo navzdol. A zgodilo se je ravno nasprotno..

Prav v času, ko je Jane preživljala najtežje trenutke, je bil njen mož na službeni poti po Kitajskem, kjer je med drugim naletel na podatek, da imajo Kitajci izredno malo rakavih obolenj. Razlog za to naj bi bila prav posebna dieta.

Ali ste vedeli, da na Kitajskem raka na dojkah praktično ne poznajo?

Zakonca Plant sta vso energijo vložila v proučevanje jedilnikov, vendar se rešitev ni skrivala v tem, kaj Kitajci jedo, pač pa, česa ne!

Po nekaj mesecih raziskav je gospodu Plantu vendarle uspelo odkriti očitno: edina stvar, ki je Kitajci ne jedo, je laktoza!

Za Kitajce namreč velja, da po puberteti praktično ne pijejo več mleka in ne jedo mlečnih izdelkov ... Poleg tega je za Kitajce znano, da pri hrani nikdar ne pretiravajo, njihova. Njihov način prehranjevanja prisega na majhne porcije in raznolike. Predvsem za mlečne izdelke med Kitajci velja prepričanje, da na Zahodu pretiravamo (vsak dan jogurt za zajtrk tudi ni zdravo).

Dejstvo, da je mleko glavni vzrok alergij pri približno 70 odstotkih prebivalstva, pove veliko o procesih, ki jih mlečni izdelki povzročajo v telesu. Prebava mlečnega sladkorja laktoze velja za zelo zahtevno in agresivno.

Gospa Plant je kmalu po tem odkritju, še v času kemoterapij, povsem črtala mleko in vse mlečne izdelke. Trajalo je 6 tednov, potem so zdravniki ponovili vse preglede. Tumorji so sicer še bili na starih mestih, vendar povsem mehki in občutno manjši. Zdravniki so dosežen uspeh seveda pripisali kemoterapijam.

Ko je Plantova po enem letu spet prišla na pregled, je bilo jasno, da kemoterapije niso zaslužne za njeno popolno ozdravitev. Brez operacije, le s kitajsko skromno dieto, majhnimi porcijami in raznolikostjo ji je uspel "skoraj" čudež. Skoraj zato, ker na Zahodu težko razumemo azijsko filozofijo prehranjevanja. Morda zato, ker imamo v pra-spominu lakote in pomanjkanja, merilo uspeha pa so za nas izključno materialne dobrine.

Stroka v primeru Jane Plant ni povsem prepričana, da ima popolna abstinenca laktoze tako neverjeten vpliv, se pa zato tuji mediji že sprašujejo, ali sta zakonca Plant (nevede?) odkrila zdravilo proti raku na dojki.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani