Interaktivni dodatki:






Datum: 2. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Napaka pri pranju zob, ki uniči učinek zobne paste

Ljudje včasih v dobri veri počnemo stvari za katere mislimo, da so pravilne, v resnici pa si samo škodimo. Ena takih napak je pogosta pri umivanju zob.

Umivanje zob je večinoma prekratko in preveč čvrsto. Če med umivanjem prihaja do krvavitev dlesni, potem izberite mehkejšo ščetko. Zobe si prav tako ne morete oprati v minuti ali dveh. Pa vendar obstaja ena napaka, ki izniči ves trud pranja zob.

Namreč, veliko ljudi si v prepričanju, da si še temeljiteje operejo ustno votlino, takoj po pranju zob usta sperejo z ustno vodico. Na žalost pa ustna vodica deluje prav nasprotno, kot bi pričakovali. Vodica izpere tudi sestavine zobne paste, ki še nekaj časa varujejo zobno sklenino in tako popolnoma izničijo njen vpliv.

Ustno vodico lahko uporabite šele eno uro po pranju zob. Takrat je njena moč največja, poleg tega pa ima tak zamik še eno pozitivno stran. Če si zobe umivate 2-krat na dan, potem lahko z občasnih spiranjem dosežete učinek, ki je optimalen za zdrave in bele zobe. Zobozdravniki namreč priporočajo 4 pranja zob na dan.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani