Interaktivni dodatki:


Datum: 19. JUN 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?

Nutricisti so si enotni: obstaja solata, ki tako razdraži želodec, da je na seznamu prepovedanih živil, zato nikar ne tvegajte in je ne jejte. Poškodbe so lahko trajne.

Zveni precej alarmantno in tudi je. Kar so nutricisti opozarjali že dlje časa, so znanstveniki tudi uradno potrdili. Solata v kateri so kumare in paradižnik resno škoduje zdravju.

Gre namreč za to, da so kumare in paradižnik v popolnem nasprotju glede fermentacijskih ciklov. To pomeni, da se praktično onemogoči presnova sladkorja in škroba. V trebuhu nastajajo krči, bolečine in napihnjenost, v skrajni fazi lahko pride tudi do zatekanja notranjih organov in tudi trajnih poškodb sluznice.

Če ste na to kombinacijo živil še posebej občutljivi, si zapomnite, da vam lahko že samo ena žlica, kjer se mešata sokova paradižnika in kumar, poškodujeta sluznico skoraj za teden dni. Zato to kombinacijo črtajte iz svojega jedilnika.

Na žalost pa to ni edina nevarna kombinacija.

Na seznamu prepovedanih po mnenju nutricistov sta tudi, presenetljivo, banana in mleko. Presenetljivo je to zato, ker je ta kombinacija pri športnikih sinonim za zdrav zajtrk. Seveda, če bi pili sveže, domače mleko, potem tudi kombinacija z bananami ne bi smela biti problem.

Med nevarnimi so tudi meso s sirom, kruhom in pomarančnim sokom. To tudi povzroča zastajanje hrane v želodcu, pomešano prebavo, skorajda ustavljen metabolizem ...

Še dobro, da so te stvari redko na naših jedilnikih ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani