Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 2 dcl kefirja (priporočamo domač kefir)
- 2 dcl kokosove voda (lahko tudi mandljevo mleko)
- 1 žlica cimeta
Priprava:Najprej zmešamo kefir in kokosovo vodo in počakamo 1 do 2 minuti, da napitek fermentira. Šele nato dodajte cimet in dobro premešajte. Pijte primerno ohlajeno.
Ta recept pomaga pri vnetjih, tudi pri gripi in prehladih, izboljšuje počutje in popravlja imunski sistem. Cimet-kokosov kefir je bogat z vitamini, minerali, encimi in za črevesje koristnimi bakterijami. Ob tem bi vas radi spomnili na zgodbo o kefirju (
Zgodba o kefirju je zgodba o ljubezni), cimet tudi ni samo zimska začimba (
Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo), kokosova voda, pa je med drugim odličen naravni izotonik.
V samo 1 dcl kokosove vode je 225 mg kalija, kar je toliko, kot v eni banani. Poleg tega ima samo 20 kalorij, samo 1 g maščob, veliko cinka, kalcija, magnezija in železa. Veliko je tudi vitaminov skupine B. Pomaga pri hujšanju, mnogi verjamejo, da upočasnjuje proces staranja kože, znižuje pritisk, preprečuje mišične krče bolje, kot banane, celo preprečuje in zdravi mačka.
Pazite le, da ne pijete preveč hladne kokosove vode, ker boste s tem zmanjšali sposobnost topljenja maščob.