Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Surov kakav, cimet in nageljnove žbice imajo veliko pozitivnih lastnosti. So odlični v boju proti bakterijam, blažijo vnetja, imajo veliko antioksidantov, kombinacija teh sestavin pa je zelo bogata z magnezijem in celotnim kompleksom vitamina B. Cimet v tej kombinaciji izboljša prekrvavitev, klinčki oziroma nageljnove žbice pa delujejo kot zelo močen anestetik.
Kako torej izkoristiti pozitivne lastnosti vseh sestavin?
Sestavine:- 2 skodelici mandljevega mleka
- 2 žlici surovega kakava (lahko tudi običajna čokolada s 60 % deleža kakava)
- 1 žlica cimeta
- 1/2 žličke zmletih klinčkov
- ščepec soli
- 1/2 žličke medu
Priprava:Vse sestavine razen cimeta dajte v posodo in jih na nizkem ognju segrevajte, da se bolje in lažje povežejo. Priporočamo, da med tem nenehno mešate, ker boste dobili bolj lahko in nežno mešanico.
Poleg tega vam priporočamo, da skodelico vroče čokolade popijete zvečer, da bo vaš spanec trdnejši.